Select Page

SEO optimizacija

SEO optimizacija web-sajta za pretraživače (engl. Search engine optimization) je proces unapređenja kvaliteta i količine saobraćaja od pretraživača ka web-sajtu preko prirodnih (organskih ili algoritamskih) rezultata pretrage. Tipično, što je sajt bolje rangiran (npr. u pretragama izlazi među prvima na spisku), više će saobraćaja biti preusmereno sa pretraživača na njega. Zahvaljujući SEO različite vrste pretraga mogu da se optimizuju, uključujući pretragu slika, lokalne pretrage i drugo.

Primarno, SEO optimizaciju delimo na On page SEO, Off page SEO i tehnički SEO. U zavisnosti od toga da li tek kreirate sajt ili redizajnirate postojeći, neophodno je obratiti pažnju i sve elemente uvezati u uigran mehanizam koji zna kome se obraća i šta želi postići s tim.

NV Solutions - Izrada sajtova, WEB dizajn, SEO optimizacija ...

On page SEO prvenstveno podrazumeva kvalitetan sadržaj i manipulaciju istim. Pored informacija, teksta i članaka važan je i vizuelni doživljaj sajta. Kakve su fotografije, šta je na njima, (Alt opisi) kakvu poruku šalju, da li su optimizovne i kako doprinose celokupnom iskustvu korsinika. Čak i kada imate kvalitetnu informaciju i sadržaj koji će koristiti ciljnoj grupi i posetiocima – suština je u njihovom prezentovanju. Ako loše ispričate priču, bez obzira što je pouka važna i značajna, reakcija će izostati.

Kao zaključak možemo reći da optimizacija sajta ili SEO predstavlja skup marketinških aktivosti na internetu koje se preduzimaju u cilju pronalaženja raznih načina da se web sajt bolje pozicionira na pretraživačima kao što su Google, Bing, Yahoo…. Samim tim sajt je u mogućnosti da prenese poruku svojim ciljanim posetiocima, koji inače ne bi ni znali da takav sajt, odnosno njihova ponuda na internetu i postoji.

Kontakt

office@nvsolutions.rs

064/3-444-672

Smederevska Palanka, Carice Milice 6